fredag 16. november 2007

"Gull og grønne skoger"


"Gull og grønne skoger" er en kortfilm av Harald Zwart, med Wenche Foss i hovedrollen. Det var en av hans eksamensfilmer, og var en "svart" komedie på 26 min.




Det hele starter med at et tv-team er på vei inn i skogen, for å intverjue Simens bestemor. Simen er en stor skiløper og er på vei til å vinne 10km, og det er i den forbindelse at Tv vil ha henne på tv. Dette intverjuet går ikke hels slik som tv-teamet hadde planlagt, mye pga av at bestemora, Tora, ikke var like oppdatert som de det hadde tenkt. Reportasjen slå feil, og de blir tatt av lufta.

Tora blir litt lei seg, og vil vise dem en hemmelighet, som bot på skaden - Simens Bestefar - JernHennry, som hadde vært en stor boksestjerne på 1930-tallet, men som forsvant etter en knockout i 1936. JernHennry var ikke i en slik tilstand som tv-teamet hadde trodd - men hadde tatt skader av den store knockouten, og har fått skade på hjernen, og sier ingenting - bortsett fra det han kan lese. Tv-temaet bestemmer seg for å utnytte dette, og låser Tora inne i kjelleren, for at hun ikke skal kunne stoppe det hele. Hun kommer seg ut og tar i bruk det eneste som kan stoppe det hele...

Ingen kommentarer: