onsdag 10. oktober 2007

- Alle har rett til å ha en hjemmeside - en medienyhet.

Denne uken har Mulla Krekar nok en gang fylt landets aviser. Denne gangen er det hans nylagde hjemmesiden som vekker oppsikt. Hjemmesiden hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.




Selv mener han at han er mer en skribent, og retter dersom det er noe feil innen det språklige eller religiøse, ikke at det er hans meninger som blir lagt ut. "Det er en side om livet. Om religion og politikk, om Bush, Schröder og Merkel" skal Krekar selv ha sagt.



Problemet med siden, er ikke forsåvidt ikke at det er han som har opprettet en hjemmeside, men sidens innhold. Religion og politikk er kanskje ikke det området norske statsborgere setter mest tillit til Krekar.



Mulla Krekar kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning, siden da har han bodd i Norge, men i 2002 ble han arrestert for brudd på terrorparagrafen og en del andre straffbare handlinger.

Han er nå formelt utvist fra Norge, pga. riketssikkerhet, men er ikke sendt ut av landet pga sitvasjonen til Irak.



Han vil ikke kommentere hjemmeside-saken med mindre han får uttale seg på arabisk, persisk eller kurdisk. Da en journalist spurte: Men du snakker da godt norsk?, svarte Krekar bare at han ikke forsto det han sa... Yeah, right - tenker jeg da... men det er min mening. At han da ikke tok med seg tolk inn i retten er jo også da litt rart..



Det er greit - alle skal få ha sin egen hjemmeside, om de har lyst til det, men porno er ikke lov til å legge ut- skulle det da være lov med terror?



Mye av problemet her, tror jeg ligger i religion - eller hele problemet er vel egentlig det... Noen har en sterkere tro en andre, og vi har forskjellige religioner og Guder som vi støtter oss til. Dette går på kryss og tvers, over alt, men at denne hjemmesiden til Krekar er en Islamsk side, det er det, i følge han, IKKE.



Jeg skjønner ikke hvordan en person kan klare å stelle i stand så mye bråk, uten å i heletatt ha gjort noe galt...

Ingen kommentarer: