onsdag 17. oktober 2007

informasjonstjenester på nett.


Hvordan er informasjonen strukturert?
Informasjonen til Det hvite hus, er lagd mer som en nettavis, mens regjeringen har lagt det mer under underkategorier, som kanskje gjør det mer oversiktlig, og lettere å finne fram. Mer farger og reklame dominerer det Hvite hus sin side, noe som gjør at siden til den norske regjeringen ser mer seriøs og ryddig ut. Regjeringen har en fin siden, med gode farger, som er lett å lese.



Hvordan presenteres informasjonen for brukeren?
I det hvite hus sin hjemmeside, er det reklame og farger som setter fokus. Jeg må si at jeg har problemer med å ta denne siden seriøst. At siden har adresse org. Sier også noe om at dette kanskje ikke er en helt pålitelig kilde. Dette er en side som handler om Bush, og veldig lite saklig om det hvite hus.



Hvilke tjenester tilbyr nettstedene?
Den norske regjeringen tilbyr tjenester som aktuelle nyheter, forskjellige temaer som regjeringen jobber med, nett-tv, du finner andre dokumenter om regjeringen og andre ting som kan være viktig å kunne lese om for de som er interessert i norsk politikk. Du finner også informasjon om regjeringen, de har et arkiv og de har lagt ut linker til sider som kan hjelpe deg med lignende informasjon. Søkemotor og all informasjon står på flere språk, du kan til og med få tekstene lest opp.


Det hvite hus sin side tilbyr nettbutikk, som er tvilsomt nok i seg selv, de tilbyr søke-tjeneste, nyhetsvarsler, nyhetsarkiv og informasjon om det hvite hus.



Hvordan vil du gå fram for å kvalitetssikre informasjonen på nettsidene?
For det første vil jeg gå for min egen magefølelse, du merker om det er en pålitelig side eller ikke. Men det er jo noen tegn som gjør at du lettere kan se det. For eksempel kan du se etter skrive feil, eller på måten siden er satt opp. Fargevalget kan også være med å fortelle oss om dette er en bra eller mindre bra side. Seriøse og pålitelige sider har ofte egne personer de leier for å lage en side som passer til deres behov og lager siden etter deres tema og utgangspunkt, uten reklame, bilder osv. Som ikke har noe på den siden å gjøre. Fargekombinasjoner er også noe helt annet på en side som er laget av en profesjonell.
Om siden er .no .com eller .org sier oss også noe om hvordan vi skal ta denne siden.


Hvilke nettsted stoler du mest på? Hvorfor?

Jeg stoler mest på den norske regjeringen sin side. Dette er en .no side, uten reklame, men farger som passer til stoffet, og får fram innholdet. Siden har ikke mange skrivefeil og måten siden er satt opp på, på en ryddig og fin måte gjør det enkelt å finne fram. Bildene som er der har noe med saken å gjøre og du kan få siden på flere språk.



Ingen kommentarer: